21 October 2013

Πρόταση 3: Φθινοπωρινό κάδρο

Μιας και χθες μιλήσαμε για το φθινόπωρο και πως να το βάλουμε σπίτι πιο χειροπιαστά, σήμερα φτιάξαμε με τον Δημήτρη ένα κάδρο για το δωμάτιο του. Τον πλάκωσε το πάπλωμα το πρωί και έτσι είχα λίγο χρόνο όχι παραπάνω από μισάωρο να ετοιμάσω την δουλειά.
Να τι χρειάστηκα: έναν φελό (από το κρασί που ήπιαμε χθες!), κοπίδι, ακρυλικά χρώματα, ένα σφουγγάρι κουζίνας, ψαλίδι, χαρτόνι ή καμβά, κορνίζα, μολύβι και μία ξυλομπογιά, εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά σφραγίδα, έναν δίσκο για να δουλέψετε μέσα. Εμείς το κάναμε με σφραγίδα μιας και ο μπαμπάς μας μας δίνει συχνά!
Ας δούμε τι έγινε σε εικόνες:


 με μολύβι σχηματίζω το φύλλο και κόβω με κοπίδι τον φελλό ή κόβω εντελώς το φύλλο και κολλάω με υγρή κόλλα πάνω στην σφραγίδα.



 ζωγραφίζω με ξυλομπογια ένα κλαδί και κόβω το σφουγγάρι έτσι ώστε να χωρέσει στο πιατάκι.



Βάζω τα επιθυμητά χρώματα στο σφουγγάρι προσθέτω λίγο νερό και πιέζω για να ποτίσει το σφουγγάρι. Εδώ άφησα ξεχωριστά τα χρώματα ώστε να βγει το φύλλο μισό κόκκινο μισό κίτρινο. Παίξτε και θα το βρείτε!




 ετοιμάζω το δίσκο, λίγο χαρτί κουζίνας από κάτω θα βοηθήσει. Κάνω ένα δύο φύλλα από πριν για να δει ο Δημήτρης το σωστό σημείο, θα κάνω και μερικά όταν του το δείξω.




του άρεσε! Και συνεχίζει σε ένα άλλο χαρτί!



 Στέγνωσε, το στολίσαμε στην βιβλιοθήκη! Αλλά...























ο Δημήτρης συνεχίζει....

Για μικρότερα παιδιά (ο Δημήτρης είναι 18 μηνών) μπορείτε να δώσετε οικολογικές δακτυλομπογιές και να κάνουν μουτζούρες προσπάθειας σε ένα χαρτόνι με φθινοπωρινά χρώματα και έπειτα να κολλήσετε κλαδάκια από πάνω για να γίνει το κάδρο.
Για μεγαλύτερα πάρα πολλές εκδοχές, να κολλήσουν μόνα τους ροκανίδια με κόλλα και πινέλο και έπειτα να σφραγίσουν ή με αληθινά φύλλα όπως σας έγραψα χθες...φαντασία να έχετε.
Καλή επιτυχία..!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Creative Commons LicenseΑυτό έργο χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Ελλάδα.